Kammarkören söker basar och tenorer – planer på utlandsturné

kammarkoren

2017 blir ett spännande och intensivt år för Örebro kammarkör, som nu söker fler tenorer och basar. Den 2 april framför kören Duke Ellingtons Sacred Concerts tillsammans med Whispering Band, i sommar finns planer på en utlandsturné – och i höst sjunger kören med Svenska kammarorkestern.

Förra året avslutades med tre fullsatta julkonserter i S:t Nicolai kyrka, då det även samlades in 8 967 kronor till Musikhjälpens insamling: Barn i krig har rätt att gå i skolan. Flera av sångarna i Örebro kammarkör är musiklärare och sångpedagoger, som brinner extra för skolfrågor och barns rätt till utbildning.

– Bara i Syrien är över 6 000 skolor förstörda, skadade eller ockuperade, säger Elisabeth Lundberg, alt i kören och till vardags fiollärare på Örebro kulturskola. Samtidigt är det utbildning som lägger grunden till förändring – och för barn i krig kan skolan också vara en frizon. Som lärare vet vi hur viktigt det är för barn att få utvecklas och växa med nya kunskaper. Den här insamlingen var helt enkelt jätteviktig.

Närmast i år väntar Sacred Concerts av Duke Ellington, som framför i Örebro den 2 april tillsammans med Whispering Band. Därefter väntar flera nya utmaningar och därför söker kören nu fler tenorer och basar, berättar dirigent Fred Sjöberg.

foto: Ulla-Carin Ekblom