Kraftig ökning av mobilbetalning av p-plats

Att använda mobilen som betalmedel vid parkering fortsätter att öka kraftigt i Örebro. Färska siffror visar att ökningen under 2016 var 86 procent jämfört med 2015.

EasyPark är Sveriges största parkeringsapp med bäst täckning i Sverige. Appen fungerar i de flesta svenska städer som tar betalt för parkering. Nu rapporterar bolaget en stark tillväxt i både Örebro och i hela landet.

Ökat användande av mobila appar vid parkering minskar också antalet p-böter. Förra veckan kunde Nyhetsbyrån Sirén rapportera att antalet p-böter minskar i de flesta kommunerna i Sverige.

– Att vi växer så starkt i Örebro gynnar både användare som får ett smidigare betalmedel och kommunerna som i större utsträckning slipper att hantera parkeringsautomater. En anledning till den snabba utvecklingen är att vår app fungerar i hela Sverige och i ytterligare nio länder i Norden och Europa. Under 2017 kommer vi att utveckla fler smarta tjänster inom parking guidance, en funktion som hjälper bilisten att hitta en ledig parkeringsplats, säger Anders Bäck, vd för EasyPark Sverige.

,