Örebrofotograf nominerad till Årets bild

Journalisten Veronika Ljung-Nielsen på Nerikes Allehanda är nominerad i tävlingen Årets bild 2017. Prisutdelningen äger rum den 11 mars i Linköping.

– Intresset för tävlingen har varit stort, trots att det är hårda tider i branschen. Juryn hade i år 3 693 bilder och multimedia bidrag att ta ställning till.
Totalt kom det in 186 bidrag i reportage/multimediabidrag. I klassen ”Årets Fotograf” var det 19 fotografer som tävlade, konstaterar Göran Stenberg, ordförande i PFK:s arrangörsbolag Årets Bild Sverige AB.

– Bilderna i tävlingen Årets Bild speglar vår nutid och driver bildjournalistiken framåt. Tävlingen har pågått sedan 1942 så bilderna blir också, undan för undan, till historiska tidsdokument som PFK årligen samlar i en bok. Jag är glad över det stora antalet bilder och att så många fotografer med spridning över landet har nominerats och får priser, säger Mia Karlsvärd, ordförande i PFK Sverige.

Läs mer här:

http://www.aretsbild.se/

Fakta:

Juryn i Sveriges med prestigefyllda fototävling, ÅRETS BILD, arrangerad av Pressfotografernas Klubb (PFK) har, efter att sammanträtt på Vadstena Klosterhotell, nominerat 26 fotografer som kommer att få pris vid finalen i Linköping 11 mars 2017. Vem som har tagit den vinnande ÅRETS BILD 2017 och vilka som vinner och får övriga priser i de 13 klasserna avslöjas först vid prisutdelningen.

, ,