Fortsatt stökigt på parkeringen vid Marieberg – fältgruppen vill se fler vuxna på plats

Bråket och fylleriet på parkeringen vid Marieberg fortsätter. Nu till helgen uppmanar fältgruppen inom Örebro kommun vuxna att vara på plats under helgnätterna.

”Vi har under de senaste månaderna återigen sett att det samlas fler och fler ungdomar ute vid området vid Blomsterlandet. Fältgruppen ser att det förekommer mycket alkohol, vi har vid flera tillfällen sett eller hört att det har varit slagsmål och åldern på de som vistas ute vid området på helgerna är mellan 13-50 år. Vi i Fältgruppen ser att det finns många risker i den miljön och vi har stor oro för ungdomar som vistas där helg efter helg”, skriver de på sin Facebokk-sida.

”Vi ser gärna att det finns trygga vuxna ute vid Marieberg varje helg och med utgångspunkt i det kommer vi under våren bjuda in till ett flertal motorkvällsvandringar, med start nu på fredag, 27/1, klockan 21.30. Du som är förälder till ungdom som vistas ute vid Marieberg eller som är en trygg vuxen är välkommen till parkeringen vid Burger King där vi först ses för lite gemensam information och diskussion för att sedan gå tillsammans över till parkeringarna bakom Blomsterlandet där ungdomarna oftast håller till”.