Klart med bidrag till fler laddstationer för bilar

billaddare-lst

I dag fattade Naturvårdsverket beslut om att ge stöd till tre nya laddstationer i länet inom satsningen Klimatklivet. Totalt beviljades 37 nya lokala klimatinvesteringar på sammanlagt 55 miljoner kronor.

-Utbyggnaden av laddstationer är viktigt på vägen mot ökade eltransporter och minskad användning av fossila bränslen, säger Ylva Gjetrang, Länsstyrelsen i Örebro län.

Dagens beslut ger bidrag till tre nya laddstationer i Örebro län. Degerfors energi har fått stöd till satsningen på en snabbladdare (50 kW) vid riksväg 205. Quadriga AB har fått två normalladdare beviljade, en publik och en icke-publik för ett företags tjänstebilar.

Den utökade infrastrukturen för elbilar är ett positivt tillskott till arbetet mot ett fossilfritt samhälle, och åtgärder inom transportsektorn är avgörande för att minska utsläppen. Sedan Klimatklivet lanserades har över 6 000 nya laddpunkter beviljats stöd. I Örebro län finns i dagsläget 35 laddstationer. foto: Länsstyrelsen Örebro län

,
One comment on “Klart med bidrag till fler laddstationer för bilar
  1. Det är väldigt bra med fler laddningsstationer. Problemet är bara att olika elbilar har olika laddare! (ungefär som mobiltelefoner) så en station passar oftast bara för vissa elbilars laddare.
    Själv är vi innehavare av en Renault Zoe.

Comments are closed.