DN satsar lokalt i Örebro – Riksnätverket startar i vår

dn-logga

Dagens Nyheter kommer under våren att inleda en satsning för att stärka bevakningen av hela landet. Genom att bygga upp ett nytt nätverk av frilansmedarbetare på ett 20-tal orter ska DN snabbare vara på plats vid nyhetshändelser och fördjupa speglingen av hela landet, uppger tidningen själv.

Satsningen, som går under namnet Riksnätverket, är inspirerad av hur Washington Post det senaste året etablerat sitt Talent Network, med ett omfattande frilansnätverk i hela USA.

– För Washington Post har detta varit väldigt framgångsrikt. De har blivit mer av en nationell tidning och kunnat göra mer egen journalistik från hela landet, baserat på lokalkännedom och närvaro. Det har stärkt sajten och bidragit till att de växer snabbare än någon annan dagstidning i USA, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Dagens Nyheter.

Dagens Nyheter har Nordens största utrikeskorrespondentnät i tidningsbranschen, men i Sverige är redaktionen koncentrerad till Stockholm.

– Vi behöver starkare kontinuitet på fler orter, med frilansmedarbetare som kan rapportera på plats vid nyhetshändelser, men också komma med förslag på artiklar och hjälpa till vid granskningar över hela landet, säger Martin Jönsson.

DN ska nu söka kontakt med intresserade frilansmedarbetare och bygga upp ett nätverk.

– Vi avsätter resurser för detta och är övertygade om att det kommer att resultera i bra journalistik, som kommer att leda till att vi fortsätter öka antalet digitala prenumeranter.

De orter där DN i första hand kommer att söka frilansmedarbetare är Kiruna, Luleå, Umeå, Östersund, Sundsvall, Gävle, Falun, Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Örebro, Karlstad, Norrköping, Linköping, Borås, Göteborg, Halmstad, Jönköping, Växjö, Kalmar, Visby, Helsingborg och Malmö.

källa: DN

Läs mer här:

http://mobil.dn.se/nyheter/sverige/dn-forstarker-i-hela-riket/

,