Komplett arbetsgrupp när Strateg tar in praktikanter

Istället för det vanliga upplägget med en praktikant i taget tar kommunikationsbyrån Strateg, för andra året i rad, in en komplett arbetsgrupp till praktikprogrammet Strateg Labb. – Det här är ett suveränt upplägg. Vi ger peppade talanger möjlighet att utvecklas, samtidigt som de inspirerar oss allihop och bidrar med nya perspektiv, säger Fredrik Vannestål, vd på Strateg.

Under de fyra kommande månaderna kommer sex personer ingå i Strateg Labb. En frontend-utvecklare, en backend-utvecklare, en copywriter, en designer, en UX-designer och en projektledare ska tillsammans utmana de ordinarie arbetsgrupperna på Strateg i smarta kommunikationslösningar. Praktikanterna har valts utifrån devisen ”glöd före meriter”, där erfarenheter och utbildningar inte betyder mest.

– Med Strateg Labb ger vi fler chansen att upptäcka byråvärlden och kan på samma gång bygga ett kontaktnät av talanger, förklarar Fredrik Vannestål, vd på Strateg, och hoppas förstås på samma succé som förra året då ”labbarna” utvecklades enormt och genomförde flera lyckade kunduppdrag.

I Strateg Labb får praktikanterna jobba med både fiktiva och skarpa uppdrag, i grupp och enskilt, för att vidareutveckla sina kunskaper och lära sig byråns arbetsmetoder. Slutuppgiften blir att ta fram och genomföra Strategs egen sommarkampanj.

– Det känns otroligt kul att på riktigt få testa en roll i en arbetsgrupp. Det här kommer bli hur bra som helst, säger Melinda Holm, förväntansfull projektledare på Strateg Labb.

Strateg Labb 2017: Emil Nordling, frontend-utvecklare, Jonna Hedlund, backend-utvecklare, Manja Bååt, copywriter, Johanna Stadler, designer, William Berlin, UX-designer och Melinda Holm, projektledare.