Konstutställning med motiv från ett försvunnet Örebro

På lördag invigs utställningen Minnen Målningar på Örebro läns museum. Det är Signe Lundholms målningar som visas upp. De är främst minnesbilder från ett nu försvunnet bostadsområde i centrala Örebro – Knektbacken och från ett i övrigt svunnet Örebro, skriver museet i ett pressmeddelande.

Signe Lundholm har målat under större delen av sitt liv men just dessa målningar är nästan allesammans gjorda under 1970-talet. De ger liv åt en plats och en tid som nu är borta. Med detaljskärpa, humor och vemod har Signe Lundholm återskapat sina föräldrars och sin barndoms miljöer.

Minnen målningar – en utställning med Signe Lundholm invigs den 28 januari kl 12.00 av Örebro konstskolas rektor Peter Ekström som också kurerat utställningen.

Utställningen pågår till och med 5 mars.