Månadens klimatutmaning: Spara vatten

Under februari bjuder Örebro kommun in alla örebroare till Klimatsmart vardags vattenutmaning. Alla som deltar i utmaningen får ett vattensparpaket och har chans att vinna ett fint pris.

– Klimatsmart vardag drivs av Örebro kommun i syfte att underlätta för örebroarna att skapa en hållbar livsstil. Vi har tidigare haft utmaningar på till exempel temat hållbart resande, energieffektiva hem och klimatsmart mat, berättar Sara Andersson, planerare. Eftersom Örebro kommun nu uppmanar alla örebroare att hjälpa oss att spara vatten, är det naturligt att även Klimatsmart vardags utmaning blir på samma tema.

Till utmaningen söker vi dig som är bosatt i Örebro kommun och som vill bli extra bra på eller behöver lite tips och hjälp på vägen i att spara vatten. Alla som deltar i utmaningen får ett vattensparpaket som hjälp att komma igång och kan även delta i en tävling där priset är ett modernt, snålspolande duschmunstycke.

– Som enskilt hushåll kanske man tror att det inte spelar någon roll om man sparar vatten, men eftersom hushållen står för 58 procent av den totala vattenförbrukningen i Örebro så gör det faktiskt skillnad, säger Ulrika Palmén, enhetschef Kundservice Vatten och avlopp. Även små besparingar i vardagen är viktiga, eftersom det tillsammans blir stora volymer.