MINE hjälper nyanlända få jobb – skapar kontakt med näringslivet

mine

Det är dags att korta sträckan mellan nya svenskar och ett första jobb. Den övertygelsen förenar de företag och organisationer som nu medverkar till att etableringen av MINE Örebro blir av.

Först ut i startfältet av medlemmar är E.ON, ENFOIntegration, IKEA, Hällefors kommun, Loka Brunn, ÖBO, Örebro Universitet och ÖSK Fotboll. Gemensamt för samtliga är att man vill bli vinnare i mångfalden, stärka kompetensförsörjningen och öka inkluderingen av nya svenskar, skriver MINE i ett pressmeddelande.

Föreningen MINE Örebro bygger sin verksamhet på ett framgångsrikt koncept som funnits i Malmö sedan 2003. MINE i Malmö jobbar med mentorskap, inspiration, nätverk och utbildning. Hjärtat i verksamheten är Mentorsprogramet Be a friend of MINE som ger 7 av 10 adepter ett första jobb.

I region Skåne engagerar MINE idag över 60 arbetsgivare inom näringsliv, offentlig sektor och ideella organisationer. Målet är att MINE Örebro ska väcka samma intresse.

– Vi lever i en tid då många branscher, företag och organisationer upplever kompetensbrist. Samtidigt finns många nyanlända som väntar på att få bevisa sig, säger verksamhetsledaren Sofia Strömberg. Just därför blir MINE Örebro en sådan viktig kraft för att länka samman behoven.