Här är restaurangerna som platsar på White Guide

white-guide-2

Nu är det klart vilka restauranger som hamnar på listan White Guide 2017. Närke är representerad med sex restauranger; Amano, Bröderna i Hallen, Drängen, Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog samt Kungsgatan 1.

White Guide har i år testat och bedömt rekordmånga restauranger, cirka 800, varav 600 tar plats i guiden.

”Av dessa 600 är 80 nya – de flesta nya krogetableringar sedan förra guiden, samt sju restauranger som gjort comeback. Av förra årets 600 restauranger var 106 nya. Föryngringen i branschen och den höga takten i nyöppnandet fortsätter med andra ord. Vi konstaterar också att kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare. Dessvärre ökar då risken för att restauranger som inte hängt med i kvalitetsutvecklingen hamnar utanför de 600 som får plats – eller rör sig nedåt i placeringsordningen. Med andra ord: de krogar som nu inte finns med behöver inte ha blivit sämre, konkurrensen har blivit hårdare”, skriver White Guide i ett pressmeddelande.

,