ÖSA samlade in mest till Barncancerfonden – Julia Månsson simmade in 36 000

julia-mansson-2

Hösten 2016 arrangerades simprojektet Swim of Hope för fjärde gången. 29 sim- och simhoppklubbar runt om i landet samlade tillsammans in hela 750 000 kronor till barncancerforskningen. Swim of Hope har arrangerats runt om i landet sedan 2013. I år slog evenemanget återigen insamlingsrekord, då 29 sim- och simhoppföreningar samlade in totalt 1 495 410 kronor. Pengarna delas lika mellan Barncancerfonden och de arrangerande simklubbarna.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla barn, ungdomar, simklubbar och sponsorer som har engagerat sig i Swim of Hope under 2016. Det är kul att se att allt fler klubbar har fått upp ögonen för Swim of Hope och gör plats för evenemanget i sina fullspäckade tävlingskalendrar, säger Jonas Karlsson, projektledare för Swim of Hope på Barncancerfonden.

Den förening som simmade in allra mest pengar under Swim of Hope 2016 var Örebro Simallians, som totalt samlade in drygt 181 000 kronor. En extra stor insats gjorde Julia Månsson som samlade in hela 36 000 kronor.

– Swim of Hope är ett av våra event som förenar människor i kampen mot barncancer. Forskningen har gjort stora framsteg och idag överlever i genomsnitt 80 procent av de barn som insjuknar i cancer. Varje krona gör skillnad på väg mot vår vision att utrota barncancer, säger Jonas Karlsson.

,