Tjuvar stjäl utrustning ur tyska bilar – inbrottsvåg i helgen

bmw

Tjuvar har inriktat sig på tyska bilmärken när de stjäl teknisk utrustning. Under hösten har tjuvar i perioder runt om i Sverige stulit rattar, instrumentpaneler, airbags och navigationsutrusning från företrädesvis tyska bilar. I helgen utsattes BMW-ägare i Örebro, rapporterar polisen.

”Särskilt utsatta är BMW, men även Mercedes och Audi har drabbats. Du som äger en sådan bil, försök att försvåra för tjuvarna. Parkera helst din bil i ett låst garage. Har du inte möjlighet till det, så försök parkera där bilen är väl synlig för förbipasserande och där bilen är belyst. Polisen tror att tjuvarna rekognoserar platsen och området där bilen finns innan brotten begås. Ser du personer eller fordon där du bor som du inte känner igen eller som beter sig avvikande, så är det bra att notera registreringsnummer och om möjligt fotografera. Visa gärna för personerna att du sett dem. Fråga gärna vad de har för ärende i området. Det kan ju röra sig om personer som är vilse och då är det ju bra att hjälpa till”, skriver polisen i Örebro på Facebook.