Örebroföretaget Pausit expanderar till Norge – deras program sätter fart på stillastittande

pausit1

Örebroföretaget Pausit har gjort succé med sitt paus- och rörelseprogram för människor med stillasittande arbeten. Med mer än 100 000 användare i Sverige tar man nu steget in i Norge, en första del av företagets planer på internationell expansion.

Pausit erbjuder med sitt pausprogram människor med stillasittande arbeten att röra på sig genom enklare övningar. I takt med att sjukskrivningstalen för fysisk och psykisk ohälsa har skjutit i höjden månar fler arbetsgivare om sina anställdas hälsa. Det märks inte minst hos Pausit som i Sverige har nått fler än 100 000 användare på företag, myndigheter, kommuner och landsting.

Den stora efterfrågan gör att företaget nu expanderar till Norge, då man skriver ett återförsäljaravtal med hälsoprofilen Leif Oscarsson. Expansionen är en första del av en större plan på internationell uppskalning.

— Nu har vi byggt en trygg grund i Sverige och är redo att ta vår produkt vidare utomlands. Leif Oscarsson och hans bolag Lillen Holding AS känns helt rätt för oss och vår produkt. Vi ser att den norska marknaden är helt obearbetad för en produkt som våran. Leifs erfarenheter av arbete med hälsofrågor och hans nätverk är precis det vi har sökt. Med tanke på att produkten fungerar så bra i Sverige ser vi inga skäl att inte exportera den även till andra marknader. Inträdet i Norge är därför ett viktigt första steg mot verksamhet i fler länder, säger Mikael Wahman, försäljnings- och marknadsansvarig och en av Pausits delägare. På bilden ses han tillsammans med kollegan Dan Gustafsson.

— Pausit har en otroligt spännande produkt. Efter att under största delen av mitt yrkesverksamma liv ha arbetat med friskvård har jag sett att stillasittande har blivit ett större och större problem. Detta råder Pausit på ett enkelt sätt bot på. Jag är övertygad om att produkten kommer uppskattas i Norge, där medvetenheten om företagshälsa är lika stor som i Sverige. Med Pausit kan arbetsgivare hjälpa sina anställda att må bättre, prestera mer och kanske själva spara pengar genom minskande sjukskrivningar, säger Leif Oscarsson.

Leif Oscarsson är en svensk entreprenör, bördig från Örebro, som sedan mer än 40 år bor i Norge. Han var en av personerna som byggde upp gymkedjan Nautilus (senare Actic) i Norge i samband med etableringen i landet 1995. De senaste åren har Leif jobbat med fastigheter och finans i sin egen firma, sedan Nautilus såldes till K-invest AB. Nu är han redo för att jobba med friskvård igen.

Pausit är ett pausprogram som köps in av arbetsgivare för att användas av personer med stillasittande arbete. Bland befintliga kunder i Sverige finns företag, myndigheter, organisationer och kommuner och regioner. Bland befintliga kunder i Sverige återfinns bland annat Scania, ABB, Skolverket, Örebro universitet, Stockholms läns landsting och Göteborgs stad.

Programmet hjälper till genom att påminna användaren om att ta pauser,visa enkla övningar på din dator, göra personliga program utifrån specifika besvär och förebygga uppkomst av skador som kan komma till följd av stillasittande och statiskt datorarbete. Genom stor flexibilitet ges användaren stor frihet att själv styra när, hur ofta och hur länge man vill göra sina övningar, samt vilken eller vilka delar av kroppen man vill röra på.