Kommunen har ett förslag på framtidens Örebro – fortfarande chans att säga sitt

oversiktsplan

Örebro kommun har ett förslag på hur vi ska använda gemensam mark och vatten i framtiden. Nu vill de veta vad örebroarna tycker om bland annat bostäder på golfbanan, en ny järnväg, CV-området, kommunens orter och avståndet mellan busshållplatserna.

“Nu är det dags att lämna synpunkter på vårt förslag på den nya översiktsplanen. Översiktsplanen ”Vårt framtida Örebro” är en planering för hela Örebro kommuns utveckling de närmaste 25 åren. Den anger till exempel var nya vägar och bostadsområden ska byggas, vilka naturområden som ska skyddas, hur landsbygden kan växa och hur Örebro stad kan se ut i framtiden. Översiktsplanen ska bidra till att skapa ett hållbart samhälle för att Örebro kommun ska fortsätta vara en bra plats att leva och bo på, även för framtida generationer.
Den 15 mars klockan 18.00 är alla örebroare välkomna till ett öppet möte där de har möjlighet att få mer information, fördjupa sig i olika frågor och diskutera med tjänstemän och politiker. Mötet hålls på City konferenscenter, Klostergatan 23”, skriver Örebro kommun.

Det går att lämna synpunkter under perioden 1 februari–30 april på:

www.orebro.se/nyoversiktsplan

Läs mer här:

www.orebro.se/nyoversiktsplan

,