Här är talarna på årets Ledarskapsdag – tema att bygga team

charlotta-n

Den 4 april är det dags för sjätte upplagan av den uppskattade Ledarskapsdagen i Örebro. Årets föreläsningar handlar om att skapa effektivitet genom att bygga team, med rätt kompetens på rätt plats och dagen avrundas med en spännande diskussion kring ledarskap inom kultur vs. idrott.

Pia Gideon föreläser om hur vägen till effektiva och innovativa team bygger på att skapa tillit och dra nytta av mångfalden i teamet. Pia har erfarenhet från ledande befattningar inom Ericssonkoncernen, samt en rad pågående styrelseuppdrag både som ledamot och ordförande i noterade, onoterade och statliga bolag. Pia är också verksam som rådgivare och mentor till ledare inom myndigheter och näringsliv.

– Vi är särskilt glada för att Pia Gideon kommer till Örebro. Hon har en stor erfarenhet av ledarskap i olika typer av företag och organisationer men har också ett engagemang för hållbarhetsfrågor, mänskliga rättigheter och affärsetik, säger Mia Ström.

Svante Randlert som är expert på strategisk kompetensförsörjning inleder Ledarskapsdagen med sin föreläsning – Rätt kompetens på rätt arbetsplats vinner.

– Han är en av enbart fyra föreläsare bland över 1 000, som lyckats få maxbetyget fem av en hel publik hos Sveriges största chefsnätverk Close, så vi ser verkligen fram emot att han kommer till Örebro, säger Handelskammarens projektledare Mia Ström.

Dessutom får deltagarna också ta del av KIF Orebros ordförande Charlotta Nordenberg, som kommer att tala om ideellt ledarskap och hur man ibland behöver trolla med knäna och Svenska kammarorkesterns konstnärliga chef Gregor Zubicky som talar om ledarskap i en hierarkisk organisation.

Eftermiddagen avrundas med en spännande diskussion om ledarskap inom kultur vs. Idrott med Pontus Gustafsson – General Manager på Örebro Hockey, Beryl Lunder – vd på Örebro konserthus, Petra Weckström – vd på Örebro länsteater och Simon Åström – vd på ÖSK fotboll. Tillsammans benar de ut frågor som; Hur är det att leda och rekrytera “specialister”? Hur förbereder man sig som ledare inför en match eller konsert? Vad kan vi lära av varandra, sporten, kulturen och näringslivet? Och varför kallas det för sportnörd, men kulturelit?

Ledarskapsdagen arrangeras av Handelskammaren Mälardalen och har tidigare år gästats av talare som Percy Barnevik, TeliaSoneras VD Johan Dennelind och Googles Martin Eriksson. Dagen vänder sig till ledare och beslutsfattare på alla nivåer – i alla branscher som vill stärka det goda ledarskapet och på så sätt bidra till företagets eller organisationens framgång.