Hon ska leda Vänsterpartiet – i Örebro

vansterpartiet-oo

Vänsterpartiet i Örebro har siktet klart inställt på valet. I går valdes Matilda Fredriksson till ny ordförande för lokalföreningen i Örebro.

– Den absolut viktigaste frågan för mig är att arbeta för att minska de växande sociala och ekonomiska klyftorna som utmärker det svenska samhället. Ett samhälle med ökande skillnader mellan människor är en grogrund för rasism. Under året kommer antirasism fortsätta vara en prioriterad frågad för Vänsterpartiet Örebro, säger Matilda Fredriksson.

Matilda återkommer till styrelsen och ordförandeskapet för Vänsterpartiet i Örebro efter några år boende på annan ort. Matilda är 30 år och doktorand vid Mälardalens högskola.

Övriga ledamöter som invaldes i styrelsen på partiets årsmöte i går söndag är Nadja Awad, Tore Mellberg, Linn Josefsson och KåGe Svensson samt ersättarna Mette Holck, Hans Holberg och Åsa Häggström.
– Det känns jättebra att ha fått det fina förtroendet av medlemmarna att leda Vänsterpartiet Örebro igen. Vi har ett spännande och viktigt år framför oss, inte minst när det kommer till att organisera oss inför valen 2018. I det här arbetet är det oerhört viktigt att alla medlemmar ges möjlighet till den plats de själva önskar. Det hoppas jag kunna bidra med, säger Matilda Fredriksson.

På bilden från vänster: Åsa Häggström, Tore Mellberg, Mette Holck, KåGe Svensson, Linn Josefsson, Nadja Awad . Saknas på bild gör Hans Holberg.