Utställning för att stärka yrkesfotografens roll

fotograferna

Den 4 mars invigs utställningen Fotograferna. Den har till syfte att lyfta fram yrkesfotografens roll och stärka professionell fotografering. Sammanlagt är det 19 fotografer som ställer ut ett 70-tal verk. Utställningen på Krämarens plan 3 invigs av landshövding Maria Larsson.

“Utställningen är ett steg i riktningen att öka medvetenheten hos människor om hur viktigt bilder av mycket hög kvalité är, både för kommersiellt bruk men även för privatpersonen. Den stora tillgången på digitalkameror skapar en “gör-det-själv” mentalitet. Fotograferna vill visa vad professionella bilder kan generera och vilket hantverk som krävs för att göra bilder av bästa klass”, skriver de medverkande fotograferna i ett pressmeddelande.

Gruppbilden är fotograferad av framtidens yrkesfotografer, studenter på Karolinska skolan, Wilma Wågelöf & Amanda Fahlström

,