Förlaget Libris lämnar Örebro – flyttar närmare branschen

I slutet av mars går flyttlasset från Libris förlags lokaler i Örebro till nya, fräscha lokaler på Kungsholmstorg i Stockholm.

– Libris har alltid funnits i Örebro och det har varit värdefullt på många sätt, men det finns ett stort värde i att vara närmare vår egen bransch, media och flera av våra författare. Stockholm är helt enkelt Sveriges förlagscentrum och där vill vi vara! Jennie Sjöström, VD och förlagschef

Libris förlag är ett av Sveriges större förlag med fokus på existentiella frågor och livsberättelser. Det grundades 1952 i Örebro, men förlagsverksamheten har pågått ända sedan 1910-talet och vi ger idag ut ett femtiotal titlar om året. Bland våra författare finns svenska och utländska namn och utgivningen omfattar både skönlitteratur och facklitteratur. Förlaget har åtta anställda och ingår i den norska mediekoncernen Mentor Medier.