OBH Nordica flyttar in hos DHL

OBH flyttar sin lagerverksamhet till Örebro och DHL. – Det känns väldigt roligt att skapa ett samarbete med DHL Supply Chain. DHL i Örebro känns helt rätt geografiskt för vår distribution i Norden och deras breda kompetens inom logistik kommer hjälpa oss framåt i vår utveckling och expansion, säger Martin Reinebrant, Distribution Manager på Groupe SEB.

OBH Nordica är ett nordiskt företag med ursprung i Sverige och Danmark. År 2002 slogs svenska Nordica, som grundades 1959, ihop med danska OBH och blev OBH Nordica. I dag har de nationella bolag i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt bedriver också verksamhet i Kina. 2015 förvärvades OBH Nordica av Groupe SEB.

Groupe SEB är världsledande inom små hushållsprodukter (SDA och cookware), finns i 150 länder och har cirka 26 000 anställda. Groupe SEB har sitt huvudkontor i Frankrike.

– Vi är mycket glada över att Groupe SEB har valt att flytta sitt lager till oss i Örebro. Deras krav kan vi möta genom vår stora erfarenhet och breda kompetens inom denna typ av lagerhållning samt att vi redan är leverantör åt Groupe SEB på flera platser i Europa. Genom den här affären stärker vi relationen mellan DHL och Groupe SEB yterliggare, säger Markus Kvarnlöf, BD Manager på DHL Supply Chain.