Anders Olsson vald till ny C-ordförande i Örebro

Centerpartiets kommunkrets i Örebro höll årsmöte den 16 februari, och på årsmötet valdes en ny ordförande för kommunkretsen. Nuvarande ordförande Per-Åke Sörman avgick eftersom han numera är vald till kommunalråd för partiet. Ny kretsordförande är Anders Olsson, från Odensbacken.

– Jag är mycket hedrad och känner mig ödmjuk inför det viktiga uppdrag som årsmötet har valt mig till. Nu är vi inne i en period då många av våra vallöften har genomförts, och det är dags att ta fram nya förslag till väljarna att ta ställning till. En viktig utvecklingsfråga som ligger mig personligen varmt om hjärtat är samarbetet mellan socialtjänst och polis. När det händer saker på stan måste vi bli bättre på att fånga upp med åtgärder från socialtjänsten för att ge fler möjlighet och verktyg att vända sina liv från en negativ utveckling. Vi vill att människor ska stå på egna ben, och är man på väg åt fel håll är det samhällets uppgift att erbjuda hjälp att rita om kartan.

Anders har suttit i kretsstyrelsen i tre år, som ledamot. Han har erfarenhet av kommunpolitik och är idag vice ordförande i socialnämnd väster. Anders var valberedningens förslag och han valdes av ett enhälligt möte.