Kocken Fredrik Kämpenberg blir chef på Food for Progress

fredrik-kampenberg

Med klimatsmart och växtbaserad mat som signum är kocken Fredrik Kämpenberg en välkänd profil i matsverige, både i den offentliga gastronomin och i sociala medier. Nu går Fredrik in som Progress Chef på Food for Progress, det svenska livsmedelsföretaget med varumärken som Oumph! och Beat.

Fredrik Kämpenberg har jobbat länge inom den privata restaurangbranschen, både i Sverige och utomlands, men mest känd är han inom klimatsmart och växtbaserad mat och i den offentliga gastronomin.

– Fredrik har en helt unik profil och kombinerar kulinarisk kreativitet med stenkoll på vad som funkar i såväl storkök som hemmakök. Vi är väldigt glada över att han nu satsar fullt ut på Food for Progress efter att ha varit inne som konsult. Som Progress Chef kommer Fredrik jobba både med att ta fram nya recept och koncept och att utbilda branschen om hur man lagar god klimatsmart och växtbaserad mat, säger Lennart Bjurström på Food for progress.

Fredrik driver bloggen Växtbaserad vardag och många känner igen honom från bland annat Din Vinguide, P4 och ÖrebroKuriren där han regelbundet bjudit på krönikor och recept.

Gällande den offentliga gastronomin så utvecklade Fredrik skolrestaurangen på Virginska skolan i Örebro till en av de bättre i landet och 2012 medverkade han i Team Swedish School Restaurants som tog silver i världens största matlagningstävling: Culinary Olympics. Året därpå rankades han bland de 22 bästa skolkockarna i landet i White guide Jr. Fredrik har även varit kostchef i Lekebergs kommun och de senaste åren egenföretagare med uppdrag bland annat från kommuner som vill ha inspiration och kompetenshöjning på olika områden.

– Det känns kul och utmanande att få vara med i den absoluta frontlinjen när det handlar om det gröna proteinskiftet. Food for Progress är ett företag som tänker helt nytt när det kommer till kommunikation som driver normförändring, säger Fredrik Kämpenberg.

Food for Progress är ett svenskt livsmedelsföretag som förenas i drivkraften att skapa god, nyttig och klimatsmart mat som räcker för alla människor på jorden. Food for Progress har de senaste åren rönt stora framgångar med utmärkelser som Livsmedelspriset 2015 och varumärket Oumph! blev utsedd till Årets Dagligvara 2016.