Då gästar författaren Madeleine Hessérus stadsbiblioteket

Tisdagen den 28 februari besöker författaren och dramatikern Madeleine Hessérus Örebro stadsbibliotek.

Madeleine Hessérus senaste roman “Elefantens fot” utspelas i den förbjudna zonen kring Tjernobyl – en ödesmättad och kuslig plats där klockorna stannat och bara geigerräknaren tickar. Till Zonen kommer Katarina, en ung biolog, för att arbeta på ett internationellt forskningslaboratorium. Det har gått några år sedan reaktorhaveriet och man försöker nu kartlägga vad som händer i det strålningsdrabbade området.

Bland forskarna finns Grigorij, ukrainare uppväxt i det forna Sovjet. Han och Katarina förälskar sig i varandra och deras förbindelse får återverkningar på hela forskarlaget.

Madeleine Hessérus debuterade 1992 som dramatiker. 1997 kom novellsamlingen Inte vackrare än Valparaiso. I sina verk utforskar hon ofta människans förhållande till naturen. Romanen Elefantens fot kom ut 2016.