Elcykel och elbil ingår i ny bostadsrätt på Södra Ladugårdsängen

bostader-bjc

Företaget BJC Group planerar nu för nya bostäder på Södra Ladugårdsängen. Bygget har stort miljöfokus.

– Projektet skapar kopplingar mellan hållbart tänkande och andra boendefördelar. De gemensamma ytorna innebär möjligheter som vanligtvis inte finns tillgänglig för mindre boendeformer. Dessutom används utrymmen som exempelvis bastu mer effektivt om fler kan nyttja dem, berättar Anna Ceder- mark som är projektledare på BJC Group.

Med varje lägenhet följer en elcykel för enkla och miljövänliga transporter. Vid längre utflykter, resor eller storhandlingar har föreningsmedlemmarna tillgång till en gemensam elbilspool med garage i husets källare.

– Målet har varit att skapa en modern och hållbar helhet som präglar varje yta av föreningen. Närheten till centrala Örebro innebär att man inte nödvändigtvis behöver äga en egen bil, säger Anna Cedermark

Huskroppen utmärker sig genom lekfull och modern arkitektur som blandar olika träslag och höjd- nivåer. Föreningens energiförbrukning hanteras delvis av egna solceller på taken.

– Husets har en unik och exklusiv karaktär som inte liknar någon annan nyproduktion i området, berättar Anna Cedermark.

Totalt omfattar föreningen 75 lägenheter. Försäljningen hanteras av SkandiaMäklarna i Örebro.

,