Rekordmånga letar arbetskraft på Jobbmässan

jobbmassa-infor-2017

Onsdag den 1 mars är det dags för årets Jobbmässa. Mässan har i år lockat fler rekryterande företag än någonsin. Arrangörer är Örebro kommun och Arbetsförmedlingen Örebro län. Platsen är Conventum Arena.

Det är den 17:e mässan som arrangeras sedan 2006. För några år sedan hölls jobbmässan två gånger per år.

Syftet med Jobbmässan är att den ska vara en mötesplats där företag med rekryteringsbehov och utbildningsanordnare snabbt och enkelt ska möta personer som söker en anställning eller utbildning. Mässan har i snitt cirka 7 000 besökare och ungefär 100 utställare, varav en hel del utländska. De företag som deltar på mässan får här en möjlighet att träffa intresserade personer och på så sätt få en ”på platsen-kontakt”. Jobbmässan erbjuder bland annat rekrytering, utbildningar och utlandsjobb.

– Intresset att delta på jobbmässan är större än någonsin, säger Thomas Strömberg, företagscoach, Örebro kommun. Vi hoppas att årets mässa blir lika välbesökt som tidigare och att mötena mellan företag och arbetssökande leder till många nya anställningar.