Klass 5B på Västra Engelbrekt vann en friluftsdag i Ånnaboda

skiddag

Svenskt Sportforum och dess samarbetspartners har delat ut 2017 års friluftsdagsstipendier. 16 klasser på olika orter i Sverige får nu en härlig dag i skidbacken där allt ifrån bussresa till skidhyra ingår. Klass 5B på Västra Engelbrektsskolan vann en skiddag i Ånnaboda.

Svenskt Sportforum har sedan 2009 delat ut stipendier till skolor som därmed fått chansen att bjuda sina elever på en skidresa till en närbelägen skidbacke. I år får drygt 600 elever tack vare detta stå på skidor – många för allra första gången.

– Behovet av att få hjälp att täcka kostnaderna för friluftsdagar är stort, säger Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum. Vi vet sedan tidigare att vårt stipendium möjliggör inte minst för dem som kanske aldrig stått på ett par skidor förut att få testa detta och hoppas väcka ett intresse och en skidglädje, som förhoppningsvis varar livet ut.

foto: Mats Ryde