Josefin Stålbert får ny tjänst på Bilda – ska jobba med socialt arbete

På Studieförbundet Bilda Svealand vill man ta ett större socialt ansvar för utmaningar i samhället och nysatsar därför på en tjänst som inte funnits tidigare: verksamhetsutvecklare inom socialt arbete. Till detta har Bilda lyckats rekrytera Örebro-profilen Josefin Stålbert, nominerad till årets Örebroare genom sina insatser för Världens Barn.

– Jag känner mig glad, förväntansfull och så taggad inför detta uppdrag, säger Josefin Stålbert, som nu lämnar ett flerårigt uppdrag som kampanjledare för biståndsarbetet inom riksaktuella Världens Barn-insamlingen.

Tjänsten väckte stort intresse och på Bilda är man överraskad över det stora antal kompetenta och erfarna personer som sökte. Trots att det är ett tvåårigt projekt var många villiga att lämna trygga anställningar för att pröva något nyskapande. Tanken är att samla några av dessa i någon form av tankesmedja eller advisory board kring uppdraget socialt arbete.

– Vi är oerhört glada över att få just Josefin till vårt Bilda-team, hon fyller väl upp vår kravprofil genom sin strategiska och samtidigt operativa förmåga, väldokumenterade prestationer samt det breda nätverk hon har inom kommunen, regionen, företagsvärlden och civilsamhället. Hon kommer att utgå från vårt regionkontor i Örebro men finnas till för hela vår region, berättar Susanne Lindholm, regionchef på Studieförbundet Bilda Svealand.

Uppdraget blir att utveckla IOP (Idéburet offentligt partnerskap) genom att skapa samarbeten mellan det offentliga och civilsamhället. Det innebär att leta upp och forma idéer kring socialt entreprenörskap, innovationer och engagemang som gäller utsatta människor, nyanlända, personer långt från arbetsmarknaden, barn och unga i bostadsområden i riskzonen med flera.

– Vi har redan samarbeten med föreningar och kyrkor som driver sociala projekt med potential att växlas upp, avslutar Susanne Lindholm.