Bergslagens Destilleri släpper en ny single malt whisky på onsdag

whisky

Bergslagens Destilleri i Örebro släpper den 1 mars en ny svensk single malt whisky på Systembolaget, whiskyn heter ”Sherry Darling” och är den första av tre i Sherry Darling-serien som kommer under våren.

Det är under det nya varumärket Bergslagens Independent Bottler som whiskyn kommer att ges ut och det är, som namnet antyder, en sherryfatslagrad whisky. Whiskyn har mognat på ett antal 50 liters fat under fem år. Sherry Darling är först ut i Sherry Darling serien som kommer under våren, efterkommande släpp blir en Sherry Darling Lightly Peated och den sista i serien blir Sherry Darling Peated.

Whiskyn släpps 1 mars och finns då på fyra Systembolag i Örebro samt i beställningssortimentet för övriga landet, ca 600 flaskor kommer släppas. Whiskyn kommer från ett nedlagt svenskt destilleri vars lager Bergslagens Destilleri förvärvade under sommaren 2016. Fatlagret består av hundratals olika fat av olika karaktär.

Det har varit ett spännande arbete att gå igen alla fat och därefter göra iordning det första släppet. Variationen på faten är stor och det kommer att ges ut många spännande utgåvor från oss nu under de närmsta åren, säger vd Mats Lihnell

Patrik Axelsson, Försäljningschef ser en stor efterfrågan på svensk whisky just nu.
– Vi får dagligen mail och telefonsamtal från folk som undrar när vi ska släppa vår första whisky och även en del utländska aktörer har hör av sig och vill köpa buteljeringar, säger Patrik.