Trav, mat och dryck när minister besöker länet

Mat, dryck och travhästar är på agendan när landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på sin pågående Sverigeresa besöker Örebro län på tisdag den 28 februari. Sven-Erik Bucht kommer under dagen att vara i Örebro, Nora och Hällefors kommun.

Besöket i Örebro län är en del av den Sverigeresa landsbygdsministern genomför under året. Sven-Erik Bucht kommer under 2017 att resa till ett 40-tal landsbygdskommuner i Sveriges samtliga 21 län.

Nora kommun är det första stoppet för landsbygdsminister Sven-Erik Bucht där han kommer att göra ett företagsbesök på Nora brygghus som är ett litet bryggeri som levererar lokal öl till lokala systembolag och restauranger.

Bryggeriverksamheten, om än i mycket större skala, följer även med till nästa programpunkt då landsbygdsministern besöker Spendrups anläggning i Hällefors. I Hälleforsanläggningen tillverkas bl a allt Lokavatten från Lokakällan och källvatten från Grythyttan. Man gör även smakberedningar till läsk och EMV-vatten.

I Grythyttan besöker landsbygdsministern senare även Campus Grythyttan där Örebro universitets Restaurang- och hotellhögskola har sina utbildningar inom måltidskunskap och värdskap.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht avslutar sin Sverigeresa i Örebro med att besöka Örebro travbana.

,