Titanic-utställningen teckentolkas via app

titanic

Sommaren 2017 kommer en av världens största vandringsutställningar, ”Titanic – The Exhibition” till Örebro. Den fascinerande utställningen visar upp både föremål och rekonstruerade miljöer från det legendariska fartyget. Helt nytt för utställningen när den kommer till Örebro är att den kommer att teckentolkas.
Med hjälp av en smartphone och en app som kan ta upp QR-kod, kan alla besökare få den dramatiska historien berättad för sig på teckenspråk.

På utställningen visas omkring 200 föremål som alla varit ombord på Titanic. Ytterligare ett antal objekt, främst möbler, kommer från systerfartyget Olympic. Dessutom får besökarna bland annat se den mäktiga huvudtrappan och uppleva första- och tredjeklasshytter, fartygets vackra korridorer och telegrafirummet, alla återskapade i naturlig storlek.

Utställningen har skapats av det spanska företaget Musealia och har visats över hela världen, bland annat i Barcelona, Berlin, Madrid, Kiev och Mexiko. I sommar visas den i Örebro Eventhall, inrymt i Örebros vackra gamla lokverkstäder.