Så här blir Öbo mer energismarta – “testar ett nytt molnbaserat batterisystem”

obo-energi

ÖBO har ingått ett strategiskt partnerskap med InnoEnergy, innovationsorganisationen för hållbar energi i Europa, för att minska energikostnaderna och öka energieffektiviteten för ÖBOs fastigheter.

”Genom det här partnerskapet siktar ÖBO och InnoEnergy på att öka elenergibesparingarna till 50 procent och värmeenergibesparingarna till 25 procent genom att integrera ny teknik – inklusive energilagring och solceller. Projektet ska leda till att InnoEnergy lanserar konceptet på marknaden för att användas i större skala”, skriver ÖBO i en information.

Control and Optimisation of Distributed Energy Storage. (CODES)
Projektet CODES, som är delfinansierat av Energimyndigheten, ska designa, utveckla och testa ett nytt molnbaserat batterisystem (A-BMS). Systemet möjliggör smart kontroll av batterier i bostadsbyggnader genom att undersöka och kombinera tjänster från batterier för att uppnå bästa ekonomiska resultat. ÖBO kommer att bidra med 3-6 fastigheter där projektets batterisystem implementeras och testas.

,