Splitgrid väljer Gul för sin strategiska kommunikation

Startupbolaget Splitgrid har inlett ett samarbete med Gul PR. Samarbetet avser främst strategisk kommunikation om Splitgrid. – Många leverantörer har problem med att de inte får betalt för levererade varor om butiken har likviditetsproblem på grund av stora lager och omkostnader. Med Splitgrid kan man erbjuda leverantörer säkerheten att de får betalt direkt vid försäljningen av varje vara. Det finns inget annat system som det vi har. Nu satsar vi extra hårt på att få ut vårt erbjudande. Gul PR har ett stort intresse för startups och känns därför helt rätt för oss, säger Göran Eriksson, grundare av Splitgrid.

Splitgrid är en programvara som minskar den ekonomiska risken för och slipar ner handelshindren mellan butiker och leverantörer genom automatiserade betalningar. Splitgrid ger leverantören möjlighet att öka sin distribution genom att leverera varor till butiksaktörer och få ersättning direkt när varan säljs till slutkund. Butiksaktören kan i sin tur öka varuexponeringen i butiken utan att äventyra likviditet och drift. Med Splitgrid kan även fastighetsägare och finansbolag få löpande betalt för uthyrning av butikslokaler. Bland Splitgrids licensleverantörer finns bland annat Fred Perry och Velour.

— Splitgrid är ett spännande företag med en produkt som med sin affärsidé och stor teknisk kompetens ligger helt rätt i tiden. Det ska bli himla skoj att jobba med gänget på företaget, säger Vilhelm Hanzén, Gul PRs grundare.