Chamberfusion och Nisse Landgren på Konserthuset

nisse-landgren

Kommande vecka presenterar Örebro Konserthus två spännande konserter, båda med rötter i jazz, klassisk musik, rock och funk. Först ut är Chamberfusion den 15 mars, som arrangeras i foajén, här möter publiken medlemmar ur Svenska Kammarorkestern i en helt ny uppsättning. På lördagen den 18 mars gästas av Bohuslän Big Band, i sällskap av Nils Landgren och Vince Mendoza.

ONSDAG 15 MARS KL 19.00 – Chamber Fusion

Möt Svenska Kammarorkesterns Serenad­ensemble, förstärkt med bas och slagverk, spela Yellow Jackets, Michael Brecker och Dave Weckl.  Arrangemang av bl a Magnus Lindgren och Niclas Rydh (Bohuslän Big Band)

Serenadensemblen har sina rötter i mitten av 1700-talet, fusion är en mix av jazz, rock och funk. 250 år senare möts de – håll i er! Under begreppet “colors in time” söker Svenska Kammarorkestern nya uttryck och utmaningar, den här gången med ett fusionprogram – Chamber fusion!

Medverkande:

Jill Widén, Urban Hallberg – Flöjt

Karin Egardt, Lisa Almberg – Oboe

Ingrid Meidell Noodt, Lena Jonhäll – Klarinett

Mikael Lindström, Marcus Carlsson – Fagott

Therèse Larsson, Göran Hülphers – Horn

Peter Nitsche – Kontrabas

Lars Fhager – Slagverk

LÖRDAG 18 MARS KL 19.00 – Nils Landgren, Vince Mendoza och Bohuslän Big Band

Bohuslän Big Band presenterar ett unikt samarbete med kompositören och arrangören Vince Mendoza och Nils Landgren, mannen med den röda trombonen. Tillsammans har Vince Mendoza och Nils Landgren flera produktioner bakom sig. De är även initiativtagare till det europeiska nätverket EMC-European Music Circle.

Vince Mendoza har varit en av de ledande musikerna inom jazzen och samtida musik de senaste 20 åren. Han har arbetat med välkända stjärnor som Björk, Bobby McFerrin, Robbie Williams, Herbie Hancock, Melody Gardot, Sting med många fler. Vince har precis gått in i rollen som konstnärlig ledare för WDR Big Band i Köln.

Nils Landgren har berikat svenskt musikliv som få andra och har gjort det mesta med de flesta. Under åtta år arbetade han även som konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band. Ett samarbete som sträcker så lång tillbaka som 80-talet. Nils Landgren har medverkat på över 500 album och spelat med artister som Herbie Hancock, ABBA, the Crusaders, and Wyclef Jean.