De söker sponsorer för ökad mångfald på Örebrogalan

orebrogalan-priser

Föreningen Open Up! har bjudit in sponsorer att betala för en så kallad mångfaldsbiljett till torsdagens Örebrogala. En fribiljett som tilldelas entreprenörer och eldsjälar i förorten, personer som ofta står utanför de etablerade sammanhangen, och som spelar en avgörande roll för Örebros framtid, enligt föreningen.

– Med initiativet vill Open Up! sända en hälsning till arrangörerna och hela staden, vi måste bli bättre på att se och bjuda in hela Örebro i alla sammanhang, även de vi inte vanligtvis möter, menar Sofia Strömberg för Open Up!.

– Prisvärdarna har ofta varit duktiga på att synliggöra och nominera kandidater från hela Örebro, bland deltagarna på galan är det dock främst de som redan har en stark och etablerad position i samhället. Därför ville vi väcka det här initiativet, säger Sofia Strömberg från föreningen Open Up!

Initiativet har fått positiv respons av Örebrokompaniet som snabbt erbjöd ett specialpris för mångfaldsbiljetten. Hittills har fyra företag såsom ENFO, Know IT, ÖBO och Pojen Communication liksom en privatperson sponsrat tolv biljetter. Bland de nya galadeltagarna finns nu starka profiler från FTP – For The People, Kvinnocaféet i Vivalla, Radio 14, HUVA, Lindanda liksom Payback Marketing.