Här är postnumret som bidrog med mest till Postkodlotteriets vinstdelning

postkodlotteriet

Invånarna i Örebro län skänkte drygt 33 miljoner kronor till ideella organisationer förra året. Generösast var ett postnummer i Örebro.

Den 6 mars delade Postkodlotteriet ut 2016 års överskott till förmånstagarna som fick dela på 1,1 miljarder kronor. Pengarna kommer från lottköpare som – förutom att de har haft chansen att vinna – också med sin lott stödjer ideella organisationer. Bland de 53 förmånstagarna som fick dela på överskottet finns välkända organisationer som arbetar för att göra skillnad för människor, djur och miljö. Ett exempel är Civil Rights Defenders som försvarar medborgerliga och politiska rättigheter.

Men också mindre organisationer får stöd via stiftelseprojekt. Bergslagsbaletten ska främja dans för män i olika åldrar och av olika nationaliteter och spelhobbyförbundet Sverok ska skapa en mer välkomnande kultur och attityd inom e-sporten.

– Det är härligt att se svenskarnas engagemang, säger Rickard Sjöberg, Postkodlotteriet. Dels vid grannyror där vinster förändrar människors liv, men också bland de som vinner mindre summor eller inte vunnit än och som stolt berättar att deras lotter gör skillnad – vilket verkligen är sant.

Postnummer 702 28 i Örebro toppar med 378 000 kronor.

,