Öbos Kvarteret Husaren nominerad till Årets Bygge 2017

obo-husaren-ulf-r

I kvarteret Husaren, där örebroarna sedan länge hade vant sig vid att det låg en parkeringsplats, reser sig nu det skinande vita kombinerade bostads- och kontorshuset Husaren. Bygget blottlade en väl dold hemlighet från kalla krigets dagar. Nu nomineras projektet till samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris Årets Bygge 2017.

Det är de 20 bästa byggprojekten i Sverige, som slutfördes under 2016, som gör upp om titeln. Vinnaren koras på Årets Bygge-galan på Cirkus i Stockholm den 27 mars.

Det kommunala bostadsbolaget Örebrobostäder, Öbo, hade, som många bostadsaktörer i dessa bostadsbristens dagar, en politisk press på sig att producera bostäder och bestämde sig för att uppföra ett kombinerat bostads- och kontorskomplex.

– Eftersom byggnaden ligger centralt ville vi skapa en byggnad där det var liv hela dygnet och valde därför den här kombinationen. Kontoren ger ett flöde dagtid och bostäderna ger liv på kvällarna, säger Peter Palmgren, projektledare på Öbo.

Bilden ovan visar vd Ulf Rohlén vid invigningen av Öbos nya huvudkontor i kvarteret Husaren.

obo-husaren

,