Telia fortsätter utbyggnaden av snabbt bredband på landsbygden

Nu fortsätter arbetet med att stärka den digitala infrastrukturen i Örebro län. Telia erbjuder nu supersnabb uppkoppling till 2 000 villahushåll och företag på landsbygden i Örebro kommun via Zitius öppna fibernät.

Telia erbjuder landsbygden i Örebro kommun möjligheten att ansluta sig till det öppna fibernätet via Zitius, som ger tillgång till snabbt bredband med hastigheter på upp till 1000 Mbit/s. I kampanjen som nu startat omfattas cirka 2 000 villahushåll och företag på följande områden:

Ervalla, Asker, Lillkyrka-Åsta, Vintrosa, Stora Mellösa, Odensbacken, Frösvidal, Täby, Gunnarsökna, Hjälmarbaden, Lillån samt Klysna.

– Fiberfebern i Örebro kommun fortsätter! Vi har sedan tidigare erbjudit uppkoppling till över 50 000 hushåll och företag i länet. Det känns jättebra att nu även kunna erbjuda alla på landsbygden som tidigare inte kunnat få fiber en framtidssäker uppkoppling med helt nya möjligheter, säger Linda Hernström, chef för Telia Fiber.

,