Jenneboradio sänder live från TT-tävlingarna på Isle of Man

jennebo

Radioprofilen Tomas Jennebo har fått uppdraget att sända radio direkt från den klassiska TT-tävlingen på brittiska Isle of Man. Tävlingen har anor från 1907. Den brukar rankas som världens främsta och svåraste motorsportutmaning. Som en följd av detta lockar tävlingarnas radio- och TV-sändningar årligen 30 miljoner åskådare .

Under TT 2017 kommer det för första gången att bli möjligt att följa Sveriges ende TT-förare, Björn “BG” Gunnarsson, i dagliga radiosändningar på svenska direkt från Isle of Man.

– Bara att få komma till  Isle of Man och uppleva tävlingarna på plats är ju en fröjd i sig, att dessutom få göra radio av det är… fantastiskt, säger Tomas Jennebo som tillsammans med Jan-Åke ”Silja” Siljeström kommer att utgöra Motorcykelradions redaktion.
– Silja är ju en fena på allt som har med Isle of Man att göra; ett levande uppslagsverk, dessutom är han väldigt trevlig och jag är rätt ok på att göra radio, så det känns som att vi blir lite av ett dreamteam ler Tomas och låter ana att det kan bli fler webbsända mc-evenemang framöver.

–Webbradio är en fantastisk möjlighet för såväl organisationer som enskilda att på ett snabbt, enkelt och kostnadseffektivt sätt kommunicera med omvärlden. Oavsett om det handlar om konferenser, musikfestivaler eller som i det här fallet ett internationellt motorsportevenemang, säger Tomas som också berättar att en del av direktsändningarna från Isle of Man även kommer att höras på Radio 94,3.