Nu har Elektroskandias jättelager öppnat – första leveransen på plats

elektroskandias-lager-oversikt

Onsdagen den 8 mars kom den första inleveransen till Elektroskandias nya logistikcenter vid Myrö strax utanför Örebro. “Det var Elko som kom med gods och togs emot av vårt team av medarbetare. Nu fortsätter arbetet med att ta emot ytterligare leveranser från flera leverantörer och verksamheten har med andra ord dragit igång på riktigt på Lindvallsgatan i det nya logistikcentret”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

“Elektroskandias centrallager i Örebro har funnits i lokalerna på Bistagatan sedan 1967. Det nya logistikcentret kommer att ha mer renodlade processer och vara en del i att nå våra strategiska mål på lång sikt. Den nya byggnaden i Munkatorp längs med E18/E20 är totalt 43.500 kvm och inrymmer bland annat ett 30 meter högt helautomatiserat lager. Vi har valt att bygga i miljöklass silver samt att vi har en solcellsanläggning. Elektroskandia värnar om miljön genom att ha ett sedumtak som är gynnsamt för de fåglar som vistas i området”.

“Under flyttperioden kommer vi att bedriva vår verksamhet i båda lokalerna. I verksamheten arbetar 300 anställda som successivt kommer att flytta över till de nya lokalerna. Flytten beräknas vara färdig i september”, uppger företaget.

,