Snart dags för samlarbilmässa på Conventum

samlarbil-infor-2017

Klassiska bilar har blivit svenskarnas nya samlarobjekt och intresset bara ökar. Den 25-26 mars arrangeras för andra gången succémässan Samlarbil2017 på Conventum i Örebro. Det är en antikmässa för bil- och mopedsamlare, som visar upp allt från klassiska rariteter, vackra dyrgripar till samlarbilar som hittats som vrak och objekt genomgår renovering.

Fjolårets premiär för samlarbilsmässan med temat ”Från vrak till pärla” blev en stor publiksuccé. Tidningarna Gran Turismo, Klassiker och Moped, som står bakom arrangemanget, har för andra året trummat ihop ett stort antal spännande samlarbilar, klassiska mopeder och fina renoveringsobjekt.

“Att samla på gamla bilar har blivit lika attraktivt som att samla konst, och värdet på klassiska samlarbilar slår ständigt nya rekord och når ibland rent astronomiska summor. Samlarbil2017 visar den stora bredden på bilsamlandet, från rostiga bilvrak över bilar i vackert men patinerat originalskick som samlat damm i lador, till verkliga dyrgripar och renoverade pärlor”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

I år följs succén med den unika antikmässan för bilar upp med flera nya specialteman:

*Den klassiska motsättningen mellan Volvo mot Saab aktualiseras med en rad fina, eftertraktade modeller av de svenska folkbilarna – även några ofödda prototyper utlovas.

*Mitt i mässhallen pågår renoveringsprojekt. Besökarna får följa vägen från risiga ladugårdsfynd, via renoveringsverkstaden fram till den finaste klassiska pärlan.

*Beach-bilarna som aldrig går ur modet, här visas en varm kavalkad inför Beach2017.

* En imponerande och rolig kollektion av klassiska mopeder, några i originalskick, andra superrenoverade och vissa helt ombyggda.

– Den lokala förankringen är stor, närkingarna har dammat av sina klenoder och samlat dem i Conventum. Här finns det skatter gömda. Garaget blir en tummelplats för försäljning av reservdelar och memorabilia med anknytning till samlandet, men också för kompletta bilar, motorcyklar och mopeder. Det här är Sveriges första och enda renodlade samlarbilsmässa. Vare sig man letar efter dyra antikviteter, vill ha en manual till sitt renoveringsobjekt eller enbart vill titta på vackra, renoverade och orenoverade klassiska bilmodeller så kan man få sitt lystmäte här, säger mässarrangören Gunnar Dackevall.

se bilder från förra årets mässa:

Start för samlarbilmässan: Rostiga renoveringsobjekt och blankt krom