Örebro inför bevattningsförbud – gäller från 10 april och tills vidare

Tekniska nämnden har i dag beslutat att införa bevattningsförbud i hela Örebro kommun. Förbudet gäller från och med den 10 april och tills vidare.

“Örebroarna har varit duktiga på att spara vatten under vintern, men eftersom det är fortsatt brist på nederbörd och låga vattennivåer i sjöarna agerar nu Örebro kommun för att förebygga brist på dricksvatten. Tekniska nämnden har därför beslutat att införa bevattningsförbud i hela Örebro kommun. Bevattningsförbudet gäller från och med den 10 april och tills vidare”, meddelar kommunen.

Bevattningsförbudet innebär:

  • Du får inte använda vattenslang eller vattenspridare. Använd vattenkanna istället, men så sparsamt som möjligt. Samla upp och använd regnvatten till bevattning.
  • Du får inte fylla din pool med dricksvatten. Detta gäller även uppblåsbara pooler, badtunnor och spa-bad. Har du en nedgrävd pool får du fylla den till en nivå så att poolstommen inte riskerar att kollapsa, dock inte för att bada i den. Besök istället våra simhallar och badsjöar.
  • Du får inte tvätta bilen med vattenslang eller högtryckstvätt. Vi hänvisar istället i första hand till automattvättar som återanvänder tvättvattnet.
  • Du får inte använda högtryckstvätt för rengöring av fasader, altaner och liknande.

Bevattningsförbudet gäller alla som har kommunalt vatten inom Örebro kommun, oavsett var i kommunen du bor. Det gäller även näringslivet och föreningar som uppmanas att anpassa sin vattenförbrukning så långt det är möjligt.