Tomas Andersson Wij spelar i S:t Nicolai kyrka den 31 mars

tomas-aw

Tomas Andersson Wij har startat 2017 starkt, med bejublade konserter i storstäderna, en turné genom Sverige och i dagarna blev det också klart att han ska vara med i det populära programmet “Så mycket bättre” på TV4 i höst. Den 31 mars spelar han i S:t Nicolai kyrka.
Två nya låtar har rockpoeten släppt, inför sitt tionde album. Under vintern har Tomas Andersson Wij spelat in med musiker från bandet Deportees.

Det har han velat göra sedan han upptäckte skivan Under the Pavement – the Beach från 2009.

– Jag hörde att de var något utöver det vanliga. Deras melodikänsla och detaljerade arrangemang, det romantiska i deras musik. Sedan fem, sex år har jag haft en önskelista över projekt och samarbeten. Att göra en skiva med musikerna från Deportees var faktiskt det första jag skrev, säger Tomas Andersson Wij.

foto: Thomas Jansson