Vänsterpartiet och Liberalerna bjuder in till samtalsserie – vill motverka politikerförakt

För att mota populism, politikerförakt, sakfrågepolitik och en debatt baserad på ”alternativ fakta” bjuder Karolina Wallström (L) och Murad Artin (V) in till fyra samtal i en serie under året.

– USA-valet av Donald Trump till president är ett otäckt exempel på hur det blir när plötsliga populistiska utspel får styra ett land. Då kan politiken baseras på vad som helst, rent av påhitt och lögner. Så får det inte bli i Sverige ­eller i Örebro och då är ideologi viktigt, säger Murad Artin (V).

Initiativet togs av Vänsterpartiet som bjöd in Liberalerna att vara motparten i samtalen. Det kommer att handla om lokala frågor och om varför Vänsterpartiet respektive Liberalerna tycker som de gör. Ämnen som ska avhandlas är jämställdhet, barn och unga, äldrefrågor samt lokalt näringsliv och företagande och allt ska förklaras utifrån ideologierna Socialism och Liberalism.

– Vi företräder båda partier med stark ideologisk grund. När andra partier svajar i sin politiska kompass och det politiska samtalet blir svårare att förstå vill vi hjälpa till genom att gå till grunden och prata om ideologi, säger Karolina Wallström (L).

Formen för politik-serien kommer mer likna samtal än debatt där tanken är att de båda oppositionsråden ska få tala till punkt och förklara varför man agerar si eller så snarare än att påpeka fel och brister hos varandra.

 

Första tillfället kommer att vara 29 mars och temat är jämställdhet.
Tid: 18.00. Plats: Karolinska skolans matsal.

,