Örebro värd för brottsförebyggande arbete – nationell konferens 2018

Nu är det officiellt. Örebro kommun och Brottsförebyggande rådet (BRÅ) arrangerar våren 2018 konferensen Råd för framtiden i Örebro.

– Jätteroligt att vi fick förtroendet att arrangera nästa upplaga av denna nationella konferens där vi får fokusera på vårt goda arbete och sprida det vidare till övriga landet i samarbete med BRÅ. Dessa frågor är väldigt i ropet och kommer så vara en lång tid framöver då Brottsförebyggande arbetet involverar så många aktörer i samverkan säger Per-Åke Sörman ordförande i ÖreBrå och tillika kommunalråd för Centerpartiet i Örebro kommun.

Konferensen handlar om hur det lokala brottsförebyggande arbetet kan utvecklas och stärkas. Praktiker, forskare och politiker från hela landet samlas under två dagar för att diskutera aktuella brottsförebyggande teman.

– Detta är ytterst hedrande och ger kommunen och våra samverkanspartners än mer råg i ryggen i vårt gemensamma förebyggande arbete. Det är ett kvitto på att vi tar frågorna på allvar i Örebro och vill framåt i arbetet för ett tryggare samhälle” säger Patrik Wallin, strateg i Örebro kommun med särskilt ansvar för det brottsförebyggande arbetet.

– Att arbeta med brottsförebyggande frågor kräver samverkan. Där är vi i Örebro långt framme. Polisen, kommunala och privata fastighetsbolag, näringslivet och Örebro universitet är alla viktiga aktörer i detta arbete. Nu kör vi igång planeringen för konferensen 2018 på allvar, avslutar Patrik Wallin.