Lerbäcks teater spelar fars i tält vid slottet

Precis som vanligt kommer Lerbäcks teater att spela en familjeföreställning i Lerbäck i sommar. I år är det ”Karlsson på taket” som flyger in över Friluftsscenen med premiär 29 juni. Men i år kommer det även att bli teater på Örebro slott.

–  Den 12 juli har vi premiär på farsen ”Kors i taket” som kommer att spelas i ett tält på den södra slottsterrassen under två veckor, totalt tio föreställningar. Farsen spelades för utsålda hus under våren 2016 i Lerbäck och är en av våra största succéer, berättar Johan Gille, teaterchef på Lerbäcks Teater.

-Vi har i fIera år haft tankar på att spela även för vuxna sommartid och Örebro slott känns som en klockren spelplats för sommarfars. I höstas presenterade vi därför vår idé för Örebrokompaniet och vi är väldigt glada för att de nappade på detta.

För Örebrokompaniet kom Lerbäcks Teaters initiativ precis i rätt läge.

-Ja, vi arbetar just nu för fullt med ett omfattande utvecklingsarbete för Örebro slott. Därför känns det fantastiskt roligt att slottet nu blir spelplats för en sommarfars. Det passar som handen i handsken i våra tankar att skapa fler upplevelser både på slottet och i dess omgivningar, berättar Björn Fransson, turismstrateg på Örebrokompaniet och ansvarig för utvecklingsarbetet på slottet.

-Med tanke på den rutin och höga kvalitet som kännetecknar Lerbäcks Teater har vi stora förhoppningar att detta ska bli ett lyft för slottet i både i sommar och i framtiden, fortsätter Fransson.

Johan Gille ser stora möjligheter med sommarfarsen.

-Vi hoppas att detta ska gynna restauranger och hotell i centrala Örebro och det känns jättekul att fler får chansen att se föreställningen.  Vår ambition är att konceptet med ”Fars på slottet” ska bli en återkommande tradition och vi hoppas därför att publiken ska hitta till slottet i sommar!

Medverkande: Fredrik Andersson, Mathias Blad, Mats Eklund, Jenny Gille & Ingela Reinholdsson

Manus & Regi: Johan Gille & Peter Nyström

Biljettsläpp den 11 april