Årets tillgänglighetspris till Sture Kvist – “leder och entusiasmerar de funktionsnedsatta idrottarna”

tillgangligpris

2016 års tillgänglighetspris tilldelas Sture Kvist som genom ett mångårigt helhjärtat engagemang för ungdomar och vuxna åstadkommit en meningsfylld fritidssysselsättning för ett stort antal örebroare med funktionsnedsättningar.

På Kommunfullmäktiges sammanträde 29 mars fick Sture Kvist ta emot Örebro kommuns tillgänglighetspris. Prisutdelare var Tillgänglighetsrådets ordförande Carina Toro Hartman (S).

Juryns motivering lyder:

Sture har genom ett mångårigt helhjärtat engagemang för ungdomar och vuxna åstadkommit en meningsfylld fritidssysselsättning för ett stort antal örebroare med funktionsnedsättningar. Sedan mer än 30 år finns Sture på plats flera dagar varje vecka vid banorna där han leder och entusiasmerar de funktionsnedsatta idrottarna i bowlingklubben Qvirre. De årliga klubbmästerskapen och landskamperna mot Åland med avslutande bankett är stora minnesvärda händelser för Qvirres medlemmar.

foto: Fredrik Kellén/ Örebro kommun