Tullängsgymnasiets restaurangpersonal fick regionens energipris

Tullängsskolans restaurangpersonal och Kopparbergs bryggeri fick ta emot utmärkelser när Örebroregionens energipris 2016 delades ut under promotionmorgon den 31 mars. Region Örebro län och Länsstyrelsen i Örebro län står bakom priset.

Vinnarna har utsetts av Region Örebro läns fokusnämnd för miljö och klimat. Priset delas ut för att främja insatser i regionen för energieffektivisering, ökad andel förnybar energi och minskad klimatpåverkan. Priset har delats ut sedan 2011.

Energipriset delas ut i två kategorier, ”årets inspiratör” och ”årets föredöme”.

Tullängsskolans restaurangpersonal är årets inspiratörer

Tullängsskolans restaurangpersonal arbetar klimatsmart i hela cirkeln, de är KRAVcertifierade, serverar mycket vegetarisk mat och väljer alla sina råvaror med omsorg.

Mat har en stor påverkan på miljön. Därför arbetar Tullängen aktivt för att matens påverkan ska vara så liten som möjligt. De tillagar all mat från grunden och är dubbelt krav certifierade. Cirka 65 procent av deras inköp är ekologiska och de är MSC-certifierade.

De väljer alltid våra råvaror med omsorg. Fisk, kyckling och grönsaker efter säsong och mer än hälften av den mat som serveras är vegetarisk. De arbetar aktivt för ett minimalt matsvinn genom att noga planera hur maträtter sätts samman och serveras.

Alla medarbetare är väl insatta i klimatmålen och kockarna utvecklar ständigt nya recept för god, näringsriktig och klimatsmart mat.

,