Här öppnar Folktandvården nytt – erbjuder kvälls- och helgöppet

folktandvarden-eyra

Den 6 april öppnar Folktandvården Eyra. Kliniken ligger högst upp i kontorshuset Eyracenter vid Behrn Arena och är en av länets största och modernaste, när det gäller teknik och utrustning.

I takt med att Örebros befolkning växer har efterfrågan på Folktandvårdens tjänster ökat starkt. Idag väljer 151 000 patienter att få sin tandvård hos Folktandvården Region Örebro län.

Tillströmningen av patienter har ökat med ett par tusen personer varje år från 2010 och framåt. Folktandvården Eyra beräknas ta emot cirka 12 000 patienter som går regelbundet till tandvården för kontroller och behandling.

– Satsningen på den nya kliniken ligger helt rätt i tiden. Redan för tio år sedan började vi planera för en klinik i Örebros sydöstra delar. Som grund har vi bland annat haft kommunens strategi för hur man ska möta den ökande befolkningen, var det byggs i staden och hur man måste förstärka utbudet av service, säger Gunilla Thorstensson Sjöqvist, chef för allmäntandvård inom Folktandvården Region Örebro län.

Folktandvården Eyra har öppet flera vardagskvällar till 19:00 och även lördagsöppet vissa helger. Kliniken har tolv behandlingsrum och i början består personalstyrkan av 24 personer som är indelade i tandvårdsteam med tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Alla redo att ta emot patienter från hela Örebro län.

De första veckorna i april kommer kliniken ta emot ett begränsat antal patienter för att de första tandvårdsteamen ska hinna arbeta in sig i de nya lokalerna.

– Den senaste tiden har det pågått ett febrilt arbete på Folktandvården Eyra. Nu är det dags att välkomna våra första patienter till lokalerna och det känns otroligt roligt och spännande, säger Niklas Jehander verksamhetschef på Folktandvården Eyra.

foto:Pavel Koubek, Icon Photography