Sara-Vide Ericsons Vacuum visas på konsthallen

vacuum-oo-konsthall

Lördagen den 8 april öppnar Örebro konsthall utställningen: Vacuum. En utställning av konstnären Sara-Vide Ericson. Utställningen pågår till och med söndagen den 14 maj.

Sara-Vide Ericson kommer visa måleri på Örebro konsthall.Hon har ett intuitivt sätt att arbeta och utgår från en känsla eller en undermedveten upplevelse när hon bygger upp sina målningar. I sina nya arbeten har hon hittat inspiration i mötet mellan det förflutna och nuet. Det är en personlig uppgörelse med rötter och ett nystande av trådar bakåt i generationerna. Hon har bland annat använt sig av stulna kläder, ärvda föremål och iscensatt sina bilder på ”heliga” platser. Att måla beskriver Sara-Vide som en transformativ akt, där saker tar form, och samtidigt får fortsatt liv.

Sara-Vide Ericson är född 1983 i Hälsingland, där hon nu åter bor och arbetar. Hon är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (2003–2009), och fick stor uppmärksamhet redan för sin examensutställning She Wolf på Galleri Mejan (2008). Sedan 2010 samarbetar hon med Galleri Magnus Karlsson där hon har haft flera separatutställningar. Hon har även ställt ut på muséer och konsthallar i Sverige och internationellt. Filmen Sara-Vide Ericson av Jacob Frössén följde hennes arbete under flera år och sändes på SVT (K Special) 2014. Det senaste året har hon återigen varit tv-aktuell med medverkan i Konstnärsdrömmen och nu senast Konsthistorier.