Nytt inom Live at Heart – Swedish Media Festival ska belöna film som marknadsföring

Sverige har under många år saknat en renodlad filmfestival tillägnad beställningsfilmen – film som produceras i syfte att marknadsföra, informera eller sälja åt näringsliv, myndigheter och organisationer. Trots att filmmediet idag är en självklar del av många branscher så har det saknats en plattform för alla de som arbetar med beställningsfilm. Det ska förändras under årets Live at Heart. Som Sveriges enda filmfestival för beställningsfilm presenteras i år Swedish Media Festival – en filmfestival som hyllar beställningsfilmens hantverk.

”Swedish Media Festival är en produkt som kommit av ett hålrum efter att filmfestivalen Guldklappan ades ner för ett drygt decennium sedan. Beställningsfilmsbranschen omsätter idag en stor summa pengar och filmen spelar en stor och viktig roll för näringslivet, det kan ibland vara lätt att förbise och därför vill vi återigen framhålla beställningsfilmen genom Swedish Media festival. ” säger Jan Svensson, tidigare ägare av produktionsbolaget TakeOff AB och en av initiativtagarna till festivalen.

Swedish Media Festival vill därför återinföra tradition att utse de bästa beställningsfilmerna i Sverige i ett tiotal olika klasser; rekrytering, turism, produktfilm, informationsfilm, säkerhetsfilm m.fl. samt en särskild specialklass ”Rising star” för produktioner producerade på en eftergymnasial utbildning – vilket ger unga filmare chansen i tävlingen. Av samtliga vinnare inom de olika klasserna kommer även en ensam vinnare få ta emot det prestigefulla Grand SMF Award och få titulera sig Sveriges bästa beställningsfilm.

“Det var ett självklart beslut att göra Swedish Media Festival en del av Live at Heart.” säger Åke Lundström, VD på Live at Heart. ”Tävlingen kommer passa utmärkt in i den kreativa mötesplatsen som är Live at Heart. Med det här skapar vi möjligheter till än bättre möten mellan deltagare från Musik, film och andra typer av branscher. Nu hoppas vi att många anmäler sig så att vi får många bra möten och en spännande tävling.” avslutar Åke.

Ansökningarna till Swedish Media Festival inleds den 5:e april och pågår till och med 31:a maj. Alla svenska produktionsbolag uppmanas att tillsammans med sina beställare anmäla sina filmer till de olika kategorierna. Tävlingen kommer gå av stapeln under Live at Heart på torsdagen den 31:e augusti.

,